Kæledyrsfugl – Sådan finder du din flyvende ven!

kæledyrsfugl dyrehandel shop butik online tilbud billigt fugl

En kæledyrsfugl er et meget specielt kæledyr. Fuglens behov for opmærksomhed er en vigtig overvejelse, når man beslutter, hvilken kæledyrsfugl der er bedst for dig.

Ved at sikre, at du opfylder fuglens behov, kan du nyde dens levetid i lang tid. Vi har her beskrevet hvad du skal bruge og hvordan du vælger din nye kæledyrsfugl.

kæledyrsfugl dyrehandel shop butik online tilbud billigt fugl ny

Tag ansvar for det lille kæledyr

At finde svar på disse vigtige spørgsmål hjælper dig med at forstå, om du er i stand til at tage sig af din fugl, og om du kan have en kæledyrsfugl eller ej. Når du tænker på at tage ansvar for et lille kæledyr, er det let at starte med det grundlæggende.

Nogle spørgsmål, der skal overvejes, når der søges efter kæledyr og fugle, er: Hvor meget koster det at passe dem, og hvor længe holder de?

Inden du får en ny kæledyrsfugl, skal du overveje, hvilken race der gør en god kæledyrsfugl, og om det kan være et fremragende kæledyr, eller om du skal glemme det som kæledyr. Denne fantastiske liste over kæledyr øger dine chancer for at finde den rigtige kæledyrsfugl til dig, da kæledyrsejere leder efter de bedste kæledyr og fugle, der passer bedst til deres personlighed.

Hvis du stadig er interesseret i at få fugle som kæledyr efter at have taget alle disse faktorer i betragtning, nedenfor er nogle af de bedste kæledyrsfugle, der tjener andre fugleelskere som store kæledyr. Herunder har vi beskrevet nogle af de kæledyrsfugle du kan få.

Hvilken størrelse fugl skal du vælge?

Hvis du vil have en fugl som en papegøje som kæledyr, men ikke har plads, er undulater og cockatiel ideelle, fordi de er små og lette at tæmme. Som de fleste kæledyr er de nemme at vedligeholde og forårsager relativt lidt forvirring sammenlignet med større kæledyr som fugle.

Hvis du har lidt mere tid, er fugle som finker og papegøjer fremragende ledsagere. Finker er ikke lette at behandle, men de er et godt kæledyr for dem, der ønsker, at deres fugl skal overvåge dem eller interagere med fuglen i begrænset omfang. Papegøjer er også et godt valg, hvis du vil beholde din fugl eller papegøjer som kæledyr, især hvis de har ringe eller ingen kontakt med andre fugle eller andre dyr.

Papegøjer eller kakaduer som kæledyrsfugl

Større kæledyr som papegøjer eller kakaduer tager også mere pleje og opmærksomhed og er gode kæledyr. Du behøver også kun et lille rum, hvis du planlægger at eje det, så start med et passende stort bur til din valgte art.

Det vigtigste tilbehør til en kæledyrsfugl er den samme, men burets størrelse varierer fra art til art og endda fra år til år.

Langhalede parakitter

Selvom langhalede parakitter kan være et klamrende kæledyr, siger eksperter, at de er bedre egnet som en indendørs voliere. Langhalede parakitter bedst egnet til folk, der nogensinde har ejet kæledyr, da de kan være meget aktive og støjende.

Potentielle fuglejere er ofte interesserede i fugle, der kan lære at tale, men det kan være urealistisk at vælge en fugl baseret på dette, da fuglen måske ikke reagerer på træningens anstrengelse.

Finker og andre fugle

Finker er omgængelige fugle, og det er altid bedst at holde dem som kæledyr i to eller flere, men hvis du har andre kæledyr eller små børn, skal du købe et solidt og sikkert papegøjebur, der beskytter din fugl mod rovdyr som egern, flagermus, rovfugle og andre fugle. Finker er omgængelige fugle, altid opmærksomme på, at du i en kønsrelation måske har en babyfugl i dit hjem.

Hvis du har meget tid og energi til at afsætte til et kæledyr, der kræver en masse interaktion, kan en stor papegøje eller ara være en fantastisk ledsager. Hvis du ikke har tid til at tage sig af din hund eller kat, har du muligvis tid til papegøjer. Tænk på denne fugl som en ledsager, hvis du ikke har andre kæledyr eller ikke holder af hunde eller katte.

Pas på din fugl

Det er vanskeligt at forudsige, om det er bedre at tage dit kæledyr med på en rejse end at lade fuglen være hjemme hos dyrepasseren. Ring til dit flyselskab for at finde ud af, om din fugl er en god kandidat til kabinerejser, og om den er særlig støjende.

Du kan også lære mere om kæledyrsfugle ved at besøge en dyrelæge eller en ornitolog.

At bringe en sund fugl hjem, vælge en fuglelæge og få en god dyrepasser med langvarig erfaring med sunde fugle øger chancerne for en fugl, der lever længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *